Søndergade 20  
Bygget år:

Anvendelse:
Kirsten Marie og Mads Andreas havde haft en landejendom i Langvad, og flyttede til dette hus i Frøstrup, da Kirsten Marie var ved at blive blind. Dengang hørte jorden bag ved huset og ned til foderstoffen til huset, så Mads Andreas kunne holde hest, som han fik brug for da han gav sig til at handle med tørv, som blev fragtet til Frøstrup med banen, hvor Mads så fik travlt med at læsse tørvene over på hans egen hestevogn, og få dem leveret hos kunderne i Frøstrup og omegnen, da banevognen skulle tømmes samme dag, men der var da altid hjælp at få fra større drenge, som gerne ville tjene en skilling.
Der var også mælkeudsalg i huset som blev passet af Kirsten Maries søster Andrea, som også der solgte sine hjemmelavede grøntsager (viktualiehandler ved folketællingen 1916).
Efter Kirsten Maries død var det Elvina, der kom til at passe hus og butik for Mads. Hendes søn kaldet lange Magnus boede der også, og han drev den overgang Lillebil forretning derfra.
Mads Andreas solgte senere (1938, red.) jorden fra ejendommen til Idrætsforeningen.
Kilde: Egon Vendelbo

Mads Andreas passede en tid også selv mælkeudsalget:
"Når byens koner og børn kom med deres kander, målte han mælken op med et pot'mål. Det nytter som bekendt ikke at græde over spildt mælk, og det var Mads Andreas' faste indstilling, at der nødigt skulle spildes noget, så han tog håndfast om pot'målet med tommelfingeren godt nede i mælken, når han øste op."
Kilde: Hannæs. Folk og Egn. Ellen Gregersen og Ingvard Jakobsen. 1995. (Uddrag markeret med "")

Frøstrup Minilandsby:


Foto fra Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune

 

Ejere gennem tiden:

Mads Andreas Pedersen (se ovenfor) ved folketællingerne 1916-1930.

Karl A. Jørgensen (urmager). Han havde tidligere boet ved Skrædder Andersen nede på Storkevej Her var hjørnet af huset bygget skråt for at give plads til indgangsdøren med det store ur ovenover. Det samme blev der lavet her.

Prip (tøjbutik)
Magnus Svalgård Nielsen
Hans Nielsen
Leif Larsen

Huset er nedrevet, men så i 2004 således ud.: